Lokal iværksættervirksomhed får investering
i ’Løvens Hule’

Nordic Female Founders med hovedsæde i Viborg har sammen med Jesper Buch investeret i virksomheden DeSonic, som består af tre unge iværksættere fra Midtbyens Gymnasium i Viborg.

Iværksætterne Gustav Kankelborg (19), Nicolaj Bertelsen (18) og Jonas Hornbæk (18) var her til aften i DR-programmet Løvens Hule med deres virksomhed DeSonic, der laver unikke foliecovers til bagsiden af computere.

DeSonic_Løvens_Hule

De gik derfra med en investering fra Mia Wagner og den lokale Viborg-virksomhed Nordic Female Founders samt Jesper Buch. 

”Investeringen betyder, at vi får stærke kompetencer ind i virksomheden, som kan hjælpe os på rette vej og skabe vækst. Vi er tre unge fyre, der lige har startet virksomhed, og hvordan kommer vi ud over stepperne fra start af? Hvordan får vi lagt den rigtige forretningsstrategi? Hvordan kommer vi til udlandet? Hvordan får vi markedsført os på den rigtige måde? Vi søgte nye kompetencer, netværk og struktur, og det har vi bestemt fået,” fortæller Jonas, Gustav og Nicolaj, founders af DeSonic, der har fået en kontorplads hos Nordic Female Founders i Viborg.

Opbakning fra lokalområdet
Inden DeSonic tog beslutningen om at starte virksomheden for alvor, var de forbi Business Viborg for at sparre med erhvervskonsulent Ole Dalsgaard Sørensen. ”Ole har været en rigtig stor hjælp for os. Vi kom til ham, da vi overvejede at tage skridtet mod at blive ’rigtige’ iværksættere og starte virksomheden for alvor. Vi sparrede med ham omkring målgruppe, prisfastsættelse og hvordan, vi kunne få mere styr på vores produkt og design,” fortæller drengene.

DeSonic har også oplevet stor opbakning fra lokale virksomheder i Viborg, der har stået til rådighed for drengene, når de havde brug for hjælp. ”Generelt har vi oplevet stor opbakning fra lokalområdet og uden den lokale opbakning, havde vi ikke været, hvor vi er i dag,” siger de tre iværksættere, der i dag har egen produktion og lager i Viborg.

Rejsen startede på Midtbyens Gymnasium
Iværksætterrejsen for DeSonic startede i 2.g på Midtbyens Gymnasium, hvor et skoleprojekt handlede om at starte en fiktiv virksomhed. Her blev ideen om at skabe unikke foliecovers, der kan sættes på bagsiden af computere for at personliggøre den og differentiere sig fra mængden, skabt. Målgruppen er unge mennesker, der ønsker at skille sig ud med deres computere, men det er i lige så høj grad B2B-segmentet, da foliecovers kan øge kendskabet og markedsføre virksomheder på en ny og innovativ måde.

Skoleprojektet førte til at de tre iværksættere deltog i entreprenørskabsforløbet Company Programme og vandt regionsmesterskabet for unge iværksættere i Region Midtjylland.

På Midtbyens Gymnasium har de fået utrolig meget støtte og opbakning til deres forretningside ”Mange af vores lærer har været engagerede og hjulpet os meget i forhold til at starte virksomhed. Det har været lige fra vores forretningsplan og til økonomi og moms. Deres engagement og hjælp har betydet meget for vores iværksætterrejse,” siger Jonas, Gustav og Nicolaj.

Læs mere om drengene her: https://desonic.dk/

Fotos: Jesper Bøjlund

DeSonic