Arbejdskraft og uddannelse

Kvalificeret arbejdskraft er en grundsten i virksomheders drift og evne til at vækste. Samtidig viser undersøgelser, at mangel på netop kvalificerede medarbejdere er en af de største vækstbarrierer for virksomhederne i Viborg Kommune. VIBORGegnens Erhvervsråd arbejder med flere indsatser inden for området. Både på et strategisk og operationelt plan.

Kvalificerede medarbejdere er sværere at finde pga. spirende opsving og faldende ledighed. Derfor er det nødvendigt, vi også tænker på at opkvalificere den eksisterende arbejdsstyrke. Vi skal sørge for, at alle der kan og vil, får de kompetencer, der er nødvendige i vores virksomheder.

Den opgave kan Erhvervsrådet ikke løfte alene. Derfor samarbejder vi tæt med Jobcenter Viborg og Mercantec i et formaliseret koordineret samarbejde. Ønsker du at drøfte noget, der også kan involvere enten Jobcenter eller Mercantec, kommer vi gerne og besøger dig sammen.

Vi er også en del af Praktikpladsgaranti, som har til formål at sikre praktikpladser, men også at sikre kvalificeret arbejdskraft til Erhvervslivet. Fordelene ved at indgå i praktikpladsgarantien er:

  • Din virksomhed får mulighed for at deltage i kampagner på de sociale medier, hvor virksomheden profileres, og de aktuelle praktikpladser annonceres
  • Din virksomhed garanteres deltagelse på praktikpladsdating to gange årligt
  • Virksomheden bliver positivt omtalt i forbindelse med profilering af Praktikpladsgarantien
  • I får en fast kontaktperson på praktikpladsområdet
  • I får hjælp til at finde den rette elev / det rette match
  • I får hjælp til rekruttering af elever administrativt

Er der noget, der ser interessant ud for dig og din virksomhed, må du endelig tage fat i os – det er det, vi er her for!

Sidst opdateret: 02.10.2019