24.03: En håndsrækning til lokale selvstændige

Et ekstraordinært tiltag skal hjælpe mindre selvstændige virksomheder, f.eks. butikker, cafeer, terapeuter, behandlere osv. gennem Corona krisen.

 

Støt en selvstændig
Crowdfunding–platformen booomerang.dk har lavet et nyt tiltag, der skal støtte lokale selvstændige.

Booomerang.dk har oprettet en kategori på deres hjemmeside, som hedder ’støt en selvstændig’, og gjort det gratis for mindre selvstændige virksomheder at lægge en ydelse eller service ind på siden.

Her kan en forbruger købe produktet, men først få det leveret, når Danmark åbner op igen.

Det betyder, at det der bliver solgt, bliver betalt med det samme men leveret senere. På den måde bliver det muligt at få likviditet ind til udgifter og løn lige nu.

Der vil også blive oprettet en lokal kategori, hvilket betyder, at produktet både vil ligge i kategorien ’Støt en selvstændig’ og eksempelvis i den geografiske kategori ’Viborg’.

På den måde bliver det muligt for forbrugere at handle lokalt og støtte lokale selvstændige i denne tid.

Det handler om at tænke bredt om sine produkter, ydelser eller services. Det kan være et gavekort, bestille en tid, et foredrag, et fysisk produkt, en oplevelse, synlighed på SoMe kanaler (markedsføring) – alt er muligt.

Lyder det som noget for dig?

Så får du her en 5 punkts guide til at komme i gang med lokal crowdfunding: https://www.booomerang.dk/blog/5-punkts-guide-til-at-komme-igang-med-lokal-crowdfunding/

Start din lokale crowdfunding her: https://www.booomerang.dk/start-projekt/

Se et testprojekt her: https://www.booomerang.dk/projects/cafe-lykkerus/

Det skal nævnes, at forbrugerne skal betale et administrationsgebyr på 5%, som går til betalingsgatewayen, hvilket betyder, at hvis en kunde køber produkter for 100 kr., vil der blive hævet 105 kr. på deres betalingskort – og du som projektindehaver vil få 100 kr. til din butik.

Kontakt Ole Dalsgaard Sørensen eller Michael Freundlich, hvis du har spørgsmål.


Sidst opdateret: 25.03.2020