Fuldt hus da Viborg Kommunes byggevirksomheder var samlet til det første Håndværkertræf

130 personer fordelt på 90 virksomheder deltog i torsdag d. 5. januar i ”HÅNDVÆRKERTRÆF 2017”.
- Det må siges at være godkendt siger direktør Henrik Hansen med et smil på læberne. Vi har fået meget positive tilbagemeldinger på arrangementet, og vi satser stærkt på at lave det til et årligt tilbagevendende begivenhed.

Bygherrer og arkitektfirmaer præsenterede mange spændende byggeprojekter, som i løbet af 2017 skal igangsættes.

Gennem oplæg fra blandt andet Viborg Kommune, Boligselskabet Sct. Jørgen, Mercantec, Gardit Development A/S, Bach-Gruppen A/S, og Quattro Arkitekter A/S blev det kortlagt, hvilke projekter, der bliver søsat i Viborg over det næste år. Det var med til at give et overblik over, hvilke udfordringer og muligheder dette giver for byggefirmaerne og håndværkere i Viborg og omegn.

Der vil være en rigtig god mulighed for at få de lokale entreprenører med, når blandt andet Midtbyens Gymnasium skal bygges. På den måde kan vi være med til at støtte endnu mere op om de firmaer, der er i lokalområdet, siger Kirsten Holmgaard, direktør for Mercantec. 

Beskeden fra bl.a. Dahl og Leoni advokaterne var klar: Hvis de lokale entreprenører skal kunne byde ind på nogle af de mange nye byggeprojekter, der kommer i Viborg kommune i de kommende år, kræver det også, at virksomhederne tør gå konsortievejen for at få musklerne til at komme i betragtning. Et andet meget vigtigt parameter er arbejdskraften, for at de kan fuldføre projekterne.

Et af tiltagene, der skal sikre, at flere unge i fremtiden tager en erhvervsuddannelse, er praktikpladsgarantien. Garantien skal være med til at støtte et arbejdsmarked, der har hårdt brug for flere faglærte. Det gør den ved, at unge føler, det er sikkert at tage en erhvervsuddannelse, fordi de bliver garanteret en praktikplads.

En stor tak til Mercantec, Viborg Kommune, Boligselskabet Sct. Jørgen, Leoni Advokater, Dahl Advokatfirma, Quattro Arkitekter A/S og Boligselskabet VIBORG for samarbejdet om arrangementet.

For yderligere information kontakt VIBORGegnens Erhvervsråd, Ole Hylleberg olh@ver.dk - mobil 24858462.

Du kan hente præsentationer fra indlægsholderne her:

Viborg Kommune: Udbud kommunale byggeopgaver

Boligselskabet Sct. Jørgen: Entrepriseformer

Dahl / Leoni Advokater: Konsortium

Mercantec: Trepartsaftale praktikplads

Mercantec: Byggeprojekter

Gardit Development

Bach Gruppen: 2017 projekter

Quattro Arkitekter: Projekter

Boligselskabet Sct. Jørgen: Projekter / Kommende udbud

Viborg Kommune: Ny Skole

Viborg Kommune: Viborg Sport og Event

Viborg Kommune: Museumsbygning