Hvad kan digitale teknologier bruges til?

Digitalisering. Alt skal være digitalt nu om stunder. Helst i hvert fald. Digitalisering kan være med til at optimere virksomheder på mange parametre. Vi har taget en snak med Morten Vammen, der er CEO hos Classic Parts Passion, da de har en mission om at drive en 100% digitaliseret virksomhed.

Fordi digitalisering er et så essentielt emne, sætter VIBORGegnens Erhvervsråd fokus på dette emne i april måned.

Hvordan er Classic Parts Passion digitaliseret?
Classic Parts Passion er en nyopstartet onlinevirksomhed, der sælger højkvalitets reservedele og tilbehør til klassiske biler via deres webshop, som de valgte at starte, fordi de kunne se et marked for salg af reservedele til klassiske biler på internettet.
- Hos os vil vi gerne bruge teknologien til at gøre det både bedre og lettere for vores kunder at købe reservedele til klassiske biler, udtaler Morten Vammen. Også deres produkter kan med fordel bestilles hjemmefra sofaen frem for at bruge tid og energi på at besøge værksteder og forretninger. 

Og det er nemt at handle reservedele hos Classic Parts Passion, da du blot indtaster standardoplysninger om den bil, du mangler reservedele til, og herefter kommer de reservedele frem, som passer præcis til din bil. Nemmere bliver det ikke. 

Effektivisering og logistikoptimering
Classic Parts Passion har heller ikke et fysisk lager i Danmark.
- Vi bruger den digitale verden til effektivisering og logistiskoptimering, siger Morten Vammen og fortæller, at de har lager ved deres leverandører rundt omkring i Europa. Det betyder dog ikke, at du skal vente lang tid på dine varer. Når du bestiller på webshoppen, sender IT-systemet bestillingen videre til leverandørerne, som så pakker varen og sender den til Classic Parts Passions lager i Viborg inden for 1-3 dage. Herefter samler Classic Parts Passion dine varer og sender pakken hjem til dig, alt sammen inden for 2-4 dage. Det er effektivt, når lageret ikke er i Danmark.

Papirfri virksomhed 
Classic Parts Passion har også en mission om at være et papirfrit kontor. Et eksempel er, når de internt har kvitteringer. Så scanner de kvitteringen og sender den til en e-mailadresse i IT-systemet, som selv opretter en betaling i banken. Herefter kan revisoren gå ind og tjekke, om alt er, som det skal være. Og til slut kan Classic Parts Passion selv godkende betalingen. Dét er smart og effektivt! 

Digitale teknologier kan altså bruges til at effektivisere og optimere – både til fordel for kunden, men også til fordel for virksomheden selv. Det er Classic Parts Passion er et bevis på.

Se mere på classicpartspassion.dk 

Vil du blive bedre til at anvende digitale teknologier?
Så kan du tilmelde dig Sæt strøm til din forretning d. 25. april, hvor du får inspiration og værktøjer til, hvordan du kan arbejde målrettet med digitale teknologier i din virksomhed.

 

Sidst opdateret: 17.04.2019