VIBORGegnens Erhvervsråd viser vej fra dagpenge til selvstændig

De ansatte i VIBORGegnens Erhvervsråd har netop sagt ’held og lykke!’ til 12 deltagere - alle dagpengemodtagere - på det ottende hold ’I-Værkstedet’. Gennem 12 uger har deltagerne fået ’trykprøvet’ deres forretningsidé på alle leder og kanter. De er afklarede, om idéen kan bære springet fra dagpenge til selvstændig med CVR-nummer, eller om temperamentet mere er til fast job. Målet er ens for alle: At de kommer til at forsørge sig selv igen.

Springboard hold 8 I-Værkstedet

Alle facetter af selvstændig
Erhvervsrådets seks konsulenter og 23 engagerede oplægsholdere og specialister fra egnens erhvervsliv har indviet holdet i alle facetter af livet som selvstændig. Lige fra hårde fakta om skat, bank og revision rundt om markedsføring og salg til at håndtere den usikkerhed, der rumsterer mellem ørerne og kan stjæle nattesøvnen:

- Opgaven er at give deltagerne alle de informationer, de skal bruge for at træffe et valg. Vi skal tegne et realistisk billede og ikke male en rosenrød idyl. Det er vi gode til og har efterhånden udviklet et rigtig skarpt produkt med I-Værkstedet, fortæller tovholder og iværksætter-konsulent Ian Norman.

Fra luftig til levedygtig

VIBORGegnens Erhvervsråds konsulenter optræder i I-Værkstedet med hver deres faglige styrker og et indgående kendskab til det lokale erhvervsliv. De bidrager med at skærpe, forstyrre og udfordre deltagernes forretningsidé for at undersøge, om den er levedygtig. Samtidig kan de være døråbnere til mere specialiseret rådgivning og nye input, hvis deltageren støder på særlige knaster.

-    Vi skal ikke dræbe gode ideer men give et realistisk modspil og hjælpe deltagerne med at finde ud af, hvad der skal til, for at de kan få et levebrød ud af det. Vi sender ikke nogen ud med et CVR-nummer, hvor vi selv tænker; ’den idé holder ikke!’, pointerer erhvervskonsulent Michael Freundlich.

Alle får et løft
-    Når vi ser på deltagerne på I-Værkstedet, så løfter vi dem helt tydeligt. De er mere forberedte på at drive selvstændig virksomhed i forhold til mange andre, der kaster sig ud i det, fortæller iværksætter- og chefkonsulent Erik Sønderby.
I forløbet hjælper han blandt andet deltagerne med at træne deres ’elevatortale’ om forretningsidéen og i arbejdet med at transformere den til en egentlig forretningsplan.

Skal, skal ikke…
I den 12. uge oprinder dagen for ’Springboard’. Her præsenterer deltagerne deres forretningsidé for et panel af fire erfarne erhvervsfolk og får gode råd med på vejen.
Derefter er det alene deltageren selv, der kan træffe den endelige beslutning: Skal, skal-ikke, skal…

-    Deltagerne er modige! I modsætning til mange andre iværksættere er de ofte bagud på økonomi, fordi de starter fra dagpenge. Derfor er det et ekstra stort spring for dem, der vælger at blive selvstændige, understreger Ian Norman.

Med registreringen af et aktivt CVR-nummer får de nye selvstændige tilbud om en business-coach i et forløb over 12 uger.

Af Inge Ramsing, RAMSING KOMMUNIKATION


Sidst opdateret: 02.05.2017