De hurtigste 12 uger

I-Værkstedets tovholder Ian Norman, iværksætterkonsulent i VIBORGegnens Erhvervsråd, nævnte det ganske vist, da vi 12 ivrige ’selvstændige in spe’ mødtes første gang i januar 2017:

”De kommende 12 uger med I-Værkstedet bliver nok de hurtigste i dit liv.”

Det fik han ret i. 12 uger spækket med informationer, diskussioner og oplevelser serveret af Erhvervsrådets egne nærværende konsulenter, de mange engagerede oplægsholdere og besøgene hos andre iværksættere, der har taget springet – og lever glade endnu.

Springboard I-Værkstedet 

Mit nye netværk gør et stort indtryk. Det er et inspirerende møde med 11 andre, som af den ene eller den anden grund er på dagpenge, men som alle har det til fælles, at vi har trang til at skabe vores eget job som selvstændige. Med handelshus, kinesisk akupunktur, hobbybutik, webshop, service på musikinstrumenter, lokations-app, It, foto og grafik og meget andet.

Undervejs registrerer jeg forandringer i min måde at tænke om mig selv. Fra lønmodtager med ønsker til jobindhold kredser tankerne nu om, hvordan jeg kan skabe forretning ud af det, som jeg kan.

Efter de lynhurtige 12 uger er bagagen propfuld af viden og inspiration, og jeg kan ikke rumme mere lige nu. Derfor skal den sættes i spil som selvstændig journalist og kommunikationsrådgiver fra 1. maj 2017. For en ting er sikker: Jeg kan hverken krybe eller løbe fra, at følelsen af usikkerhed ’om det mon går?’ er en trofast følgesvend både i selve springet og senere i livet som selvstændig.
Men nu ved jeg, at den er der og har en idé om, hvordan jeg håndterer den. Selvfølgelig går det!

Deltager i I-værkstedet: Den mentale forberedelse var vigtigst

Frederik Krogh S. Christensen, Indehaver af Viborg Outdoor & Actionsport, deltager på I-Værkstedets hold 7, 2016. Han startede både webshop og fysisk butik i Viborg 10. marts 2017:

-    Det der står stærkest for mig efter I-Værkstedet var, at de 12 uger var en fin tid til at gå og forberede sig mentalt på det, man ville i gang med. Man kommer hele vejen rundt om det at være selvstændig.

Det har jeg prøvet før, så den psykiske forberedelse og tiden til at få form på sin forretning, var det bedste for mig. Det var et skræmmende stort spring fra at være på dagpenge til at være selvstændig, når man har familie og små børn. Da de 12 uger var gået, kunne jeg godt tænke mig 12 uger mere. Men jeg tænkte, at nu skulle det være! 

Af Inge Ramsing, RAMSING KOMMUNIKATION 

 

 

 

Sidst opdateret: 02.06.2017